Cum să creezi sigilii de ceară

Cum să creezi sigilii de ceară?

Materiale de care ai nevoie:

Cum să începi?

Găsește o suprafață netedă, din silicon pe care să torni sigiliul. Opțional, fiindcă vei lucra cu obiecte fierbinți, poți folosi un material pe care să pui accesoriile atunci când nu le vei utiliza.

Începe prin a aprinde o lumânare. Lumânările tip pastilă sunt potrivite, poți folosi chiar și lumânarea parfumată preferată. Peste lumânare pune suportul pentru linguriță. Fii atent/ă la flacără!

Pasul 1 – Topește granulele de ceară

Pune între 3 și 5 granule de ceară în linguriță și apoi pune lingurița pe suport, deasupra flăcării. Granulele se vor topi în aproximativ  30-60 de secunde, în funcție de dimensiunea flăcării. Asigură-te că eviți contactul direct al pielii cu partea metalică a linguriței atunci când se topește ceara. Foloseste omogenizatorul pentru a topi mai repede granulele si pentru a evita fierberea acesteia.

Bonus: Încearcă să topești ceară de culori diferite pentru a crea un efect special.

Pasul 2 – Toarnă ceara topită

Odată ce granulele de ceară s-au topit, toarnă-le pe suprafața de silicon printr-o mișcare circulară. Încearcă să torni ceara pe o suprafață puțin mai extinsă decât diametrul ștampilei pentru a crea in final marginea sigiliului.

Pasul 3 – Imprimă ștampila

Apăsă ștampila în ceara turnată. Asigură-te că aplici o presiune moderată și menține ștampila timp de 5-10 secunde, acordându-i totodată timp necesar să se răcească.

Pasul 4 – Îndepărtează ștampila și descoperă sigiliul creat

După ce ai lăsat ceara să se răcească, ridică ușor ștampila. Dacă simți că nu se desprinde cu ușurință, înseamă că ceara nu s-a răcit complet. Mai lasă încă 5-10 secunde să se răcească până când poți ridica cu ușurință ștampila de pe ceară.

Acum că ai descoperit care sunt pașii pentru crearea unui sigiliu de ceară, poți opta să creezi sigilii auto-adezive (după ce sigiliul se desprinde de pe suprafața din silicon, se aplică un sticker adeziv) sau poți turna sigiliul direct pe lucrarea sau proiectul tău.

Te incurajez să urmărești și videoclipul pe care l-am realizat. Sper să te ajute.

Spor la creat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 
 
 

Produs adaugat!
Produsul este deja in lista de dorinte!